До кінця весни у притулку для бурих ведмедів з’являться перші вольєри

17499156_1573985982641788_861365332169203936_n_1490615956

Днями представники департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації та державної екологічної інспекції у Львівській області обстежили хід будівництва ведмежого притулку «Домажир».

Про це інформує прес-центр ЛОДА.

Як зазначили в департаменті екології та природних ресурсів, територія притулку розташована у межах біосферного резервату «Розточчя» і відповідає основним завданням сталого розвитку. Ведмежий прихисток може стати частиною туристичних маршрутів, які пов’язані з Яворівським національним парком та природним заповідником «Розточчя». Вже до травня 2017 року планують завершити першу фазу будівництва – спорудити візит-центр, кормову кухню для ведмедів та кілька перших вольєрів. Відкриття – восени.

Відтак, обране місце стане домівкою для двох десятків ведмедів в умовах, наближених до дикої природи. Притулок має на меті допомагати ведмедям, забираючи їх із готелів, ресторанів, пересувних зоопарків, цирків та притравлювальних станцій. Забезпечувати тваринам реабілітацію та відновлення природнього балансу.

Зазначимо, що одним із фундаторів ведмежого притулку є Міжнародний фонд «Чотири лапи» - рекреаційний центр для порятунку бурих ведмедів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: