Порошенко підписав закон про е-декларування антикорупціонерів

Президент Петро Порошенко підписав раніше проголосований парламентом закон «Про внесення зміни до статті 3 Закону України «Про запобігання корупції».

Відповідна інформація з’явилася на сторінці законопроекту на сайті Верховної Ради.

Статус розгляду цього документу змінився на «Повернуто з підписом від Президента 27.03.2017”.

Раніше народний депутат Мустафа Найем повідомив, що у Адміністрації президента пропонували залишити обов’язкове е-декларування для антикорупціонерів, проте виключити зі списку контрагентів та підрядників.

Як повідомлялося, Верховна Рада 23 березня 268 голосами схвалила закон №6172, яким звільнила військовослужбовців рядового, сержантського, старшинського складів, молодшого офіцерського складу від обов'язку подавати е-декларації.

Проте у цьому ж законі з’явилося зобов'язання подавати декларації для «антикорупціонерів» (керівникам, або членам вищого органу управління громадських об'єднань, які займаються діяльністю з протидії корупції), членів громадських рад при державних органах, кандидатів на виборні посади.

В ході розгляду в другому читанні і прийняття в цілому законопроекту Рада прийняла велику кількість поправок, частину з яких їх автори міняли з голосу. Таким чином, в даний час остаточний текст прийнятого документа невідомий.

Глава комітету з питань запобігання корупції Єгор Соболєв заявив, що не збирається підписувати прийнятий в парламенті документ.

«Я не буду підписувати закон, якщо він буде суперечити законодавству, а його норми будуть взаємовиключними один одного», - сказав він, додавши, що Рада прийняла закон не в тій редакції, яка була схвалена на засіданні комітету.

Однак у понеділок, 27 березня, стало відомо, що голова Верховної Ради Андрій Парубій вже підписав зміни до законодавства про електронне декларування та передав його на підпис президенту

У посольстві США в Україні, коментуючи прийняті зміни, заявили, що цей закон є кроком назад в процесі реформ в Україні.

«Е-декларації для вищих державних чиновників - сильний крок вперед в просуванні реформ в Україні. Члени громадянського суспільства відіграють життєво важливу роль в забезпеченні прозорості; робити їх мішенню - робити крок назад», - йдеться в повідомленні посольства, опублікованому в соцмережі Twitter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: