Прокуратура програла суд щодо приватизації історичної вілли у центрі Трускавця

Truskavets_prov_Tyhyj_1_1
У 1920 р. — вілла «Вавель», пізніше — приміщення санстанції

Суд дозволив підприємцеві приватизувати історичну віллу в центрі Трускавця.

Львівський апеляційний господарський суд 27 березня залишив у силі рішення Господарського суду Львівської області від 7 лютого 2017 року у справі № 914/2975/16, яке дозволяє приватизувати у центрі Трускавця віллу «Вавель» площею 660 м2, що є пам’яткою культурної спадщини місцевого значення. Приватизувати об’єкт хоче приватне підприємство «Гарантбуд-2012», що орендувало його. Апеляційну скаргу Дрогобицької прокуратури, подану в інтересах Трускавецької міської ради, суд відхилив, повідомляє Zaxid.Net.

Зазначимо, предметом спору було рішення Трускавецької міської ради №756 від 21 жовтня 2014 року про включення нежитлової будівлі площею 660 м2 на провулку Тихому, 1 у Трускавці до переліку об’єктів, які підлягають приватизації.

У 2016 році Дрогобицька прокуратура виявила заборгованість зі сплати оренди цієї будівлі у 43 тис. грн. Прокуратура також визнала таким, що порушує вимоги чинного законодавства, рішення Трускавецької міськради про включення її до переліку на приватизацію. Відтак прокуратура подала позов в інтересах Трускавецької міськради до суду.

Про те, як ПП «Гарантбуд-2012» вирішило приватизувати історичну віллу, читайте в публікації: Рейдерство по-трускавецьки: як пам’ятку архітектури приватизовує фірма з нульовим капіталом.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: