У «ГрінКо-Захід» переконують, що сміттєсортувальна лінія на «Сільмаші» не несе екологічної загрози

«ГрінКо-Захід» отримало офіційне підтвердження, що сміттєсортувальна лінія не несе екологічної загрози мешканцям Рясного.

Про це повідомляється на сторінці в Фб ГрінКо Захід.

Містопроект на звернення компанії ГрінКо-Захід (ТзОВ «Захід ресурс плюс») надав топографічне знімання 500 м санітарно-захисної зони, передбаченою вимогами законодавства, на генеральний план Львова.

«На карті видно, що сміттєсортувальна лінія розміщується на відстані понад 500 м від житлових та інших будівель, отож не становить для них екологічної загрози», - прокоментував директор ГрінКо Олександр Залєвський.

Нагадаємо, Головне управління Держспоживслужби у Львівській області надало компанії ГрінКО офіційне роз’яснення про те, що Державними санітарними правилами планування та забудови населених пунктів передбачена санітарно-захисна зона 500 м для сміттєспалювальних та сміттєпереробних заводів, полігонів ТПВ.

Перед тим, враховуючи високий суспільний резонанс і зацікавленість громадськості до питання запуску сміттєсортувальної лінії ГрінКо на території Сільмашу у Львові, компанія опублікувала дозвільні документи, отримані нею в процесі підготовки лінії до запуску.

Саме ці документи були передані громадським активістам на зустрічі, що відбулась 17 лютого.

Нагадаємо, мешканці Рясного обурилися, коли дізналися, що на території колишнього «Сільмашу» встановлюють сміттєсортувальну лінію. Пройшла низка акцій протесту і під стінами ЛМР, і активісти перекривали одну з вулиць Львова, а також був встановлений блокпост біля підприємства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: