У Львові прикордонникам виділили 8 квартир, яких не було у планах

snip_20170327174912
Вісім квартир прикордонникам виділили у ЖК «Рафаель». Фото: Енциклопедія новобудов

Львівська міська рада надала Західному регіональному управлінню Державної прикордонної служби України вісім квартир на вулиці Ільмовій, 11. При чому у будинку, в якому не мали виділяти житло прикордонникам.

27 березня виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення виділити вісім квартир співробітникам Держприкордонслужби Західного регіону у ЖК «Рафаель» на вул. Ільмовій, 11.

«Розглянувши звернення Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України від 21.02.2017 № 721/1066 (зареєстроване у Львівській міській раді 21.02.2017 за № 1.4-6377-25), враховуючи рекомендацію громадської комісії з житлових питань при виконкомі (витяг з протоколу від 07.03.2017 № 2), виконавчий комітет вирішив: надати квартирам №№ 2, 23, 29, 44, 47, 52, 54, 62 на вул. Ільмовій, 11 статус службових Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України», — йдеться у рішенні виконкому.

Здавалося, все чудово — ще кілька родин у Львові отримають власне житло. Утім, є одне «але».

Минулого року у відповідь на інформаційний запит ІА Дивись.info Адміністрація Державної прикордонної служби повідомила, що станом на 02.09.2016 «триває будівництво двох багатоквартирних житлових будинків на ділянках Держприкордонслужби у м. Львові по вул. В. Великого, 10 (ЖК «Америка») та чотирьох багатоквартирних житлових будинків по вул. О. Степанівни, 8 (ЖК «Манхеттен»). Про це «Рафаель» мова не йшла, хоча його зводили вже тоді.

Як же тоді квартири могли виділити у новому ЖК?

Згідно з даними сайту «Новобудови», ЖК «Рафаель» зводить та сама будівельна корпорація, що «Америку» і «Манхеттен» — «РІЕЛ».

У розслідуванні «ЖК на глиняних ногах»: чи все знають мешканці «Великої Британії» у Львові про свій новий дім?» ІА Дивись.info писала, що корпорація «РІЕЛ» зводить два своїх житлових комплекси, «Велика Британія» та «Америка», на території колишньої військової частини Держприкордонслужби. Згідно з документацією, яку видали на будівництво комплексу, зазначається, що це — майбутнє житло для військовослужбовців Держприкордонслужби (у Наказі про затвердження містобудівних умов та обмежень та інших документах не вказано, що прикордонникам буде передана лише частина квартирного фонду). Утім виявилося, що квартиру тут може собі купити кожен, і навіть без військового квитка.

На інформаційний запит у Держприкордонслужбі ІА Дивись.info підтвердили, що житло зводиться для військовослужбовців та додали, що «після завершення будівництва площа та кількість квартир по категоріях, які належатимуть Держприкордонслужбі, буде уточнена відповідно до обмірів БТІ».

Виходить, що на території прикордонників і ніби для них зводили одне житло, а в результаті — виділили інше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: