У Львові відбудеться фотовиставка «Рани»

У четвер, 30 березня, о 16.00 год. у Львівському музеї історії релігії відкриється фотовиставка «Рани», яку презентує американський фотограф українського походження Йосип Сивенький.

Над цим фотодокументальним проектом він працює з 2014 р.

Виставка «Рани» (rany.com.ua) розповідає про українських солдатів та активістів Майдану, яких було тяжко поранено під час АТО та Євромайдану. У когось обгоріло все тіло, багато хто страждає від нестерпного болю, хтось не може ходити, а хтось втратив руку чи ногу. Є такі, що страждають на посттравматичний стресовий розлад (ПТСР) чи стали залежними від знеболюючих препаратів. Всіх їх об’єднує дві речі: біль – сильний фізичний чи емоційний біль, – а також складне завдання адаптуватися до нового життя після поранення.

Проект спрямований на те, щоб проінформувати українців про масштабне завдання реінтеграції поранених солдатів та активістів Євромайдану в нормальне життя і поставити до обговорення такі питання, як: необхідність довгострокової програми медичного обслуговування, пенсійне забезпечення, курси фізичної терапії, лікування ПТСР, перепідготовка та майбутня зайнятість, брак в Україні необхідної інфраструктури для людей з обмеженими можливостями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: