Як «волонтери» через кордон переправляли контрабанду під виглядом гуманітарки

Благодійний фонд «Волонтерський рух України» під виглядом гуманітарної допомоги ввіз на територію України товару на понад 9 мільйонів гривень.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила голова Громадської Ради при УСБУ у Львівській області Галина Янко.

«Сьогодні на апаратній нараді в ОДА було озвучено питання щодо контрабанди товарів під виглядом гуманітарної допомоги на вже більш як 9 мільйонів Благодійною організацією «Волонтерський рух України» та можливого факту поховати цю справу. Головою ОДА Синюткою О.М. дано доручення проконтролювати цю ситуацію силовикам. Громадськість вимагала порушити кримінальні провадження відносно митників, які кришували таку «гуманітарну допомогу», і тих, хто зараз намагається все зам’яти.

Громадськість передає окреме вітання керівнику контрабандного відділу Львівської митниці, і наголошує, що не вжиття ним заходів щодо цієї справи, потягне за собою окремі процесуальні наслідки аж до кримінального провадження відносно нього самого», – написала Янко.

Керівником благодійного фонду «Волонтерський рух України» є Михайло Кіт. Згаданий товар потрапив на територію України у 2016 року. Згідно із документами, які надали митні органи Республіки Польща, про товари гуманітарного призначення не йшлося. Покупцями товару за документами польських колег значилися чотири українських компанії з Харкова, Одеси та Києва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: