У Львові збирають підписи під петицією про заборону пересувних цирків з тваринами

14_main_ukr

Сьогодні на сайті електронних петицій з’явилася петиція з вимогою заборонити пересувні цирки з тваринами у Львові.

Сьогодні на сайті електронних петицій з’явилася петиція з вимогою заборонити пересувні цирки з тваринами у Львові.

«Підтримую Львівську міську раду, в особі Юридичного департаменту у діях щодо відстоювання волевиявлення львів’ян на заборону розміщення на території м. Львова пересувних цирків з тваринами.

17 лютого 2016 року Львівське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України, постановило рішення №6р/к, згідно з яким зобов'язала скасувати рішення Виконавчого комітету Львівської міської ради «Про заборону пересувних цирків» №556 від 13.07.2016р.

На даний час у Галицькому районному суді м.Львова розглядається справа за позовом ПП Продюсерський центр «Гастролі в Україні», ініціаторів скасування заборони на пересувні цирки з тваринами, до Львівської міської ради. Захист прав та благополуччя мешканців Львова, недопущення жорстокого поводження з тваринами на території міста забезпечує Юридичний відділ Львівської міської ради на чолі з Геленою Пайонкевич», – йдеться у петиції.

Збір підписів під петицією триватиме 60 днів. Для розгляду петиції потрібно зібрати 500 підписів.

Довідка

Локальна заборона або обмеження на розміщення пересувних цирків з тваринами у місті знаходить у компетенції органів місцевого самоврядування та регулюється наступними нормативно-правовими актами України: «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів», «Про захист тварин від жорстокого поводження», «Про тваринний світ», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб», Наказу Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 30 вересня 2010 року № 429 Про затвердження Порядку та

розведення диких тварин, які перебувають у стані неволі або в напіввільних умовах, Постанови Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2011 року №1402 «Про затвердження правил транспортування тварин». Підставами для залишення в дії локальної заборони пересувних цирків з тваринами є системне

порушення природоохоронного законодавства та благополуччя тварин, епідеміологічна загроза для населення Львова, неналежне утримання небезпечних тварин, що, в свою чергу, становить небезпеку для життя та здоров’я львів’ян, негативний психологічний вплив на психіку дітей від споглядання на знущання над тваринами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: