Урядова комісія визначила остаточні причини аварії на шахті «Степова»

68_big

Урядова комісія з розслідування причин трагедії на шахті «Степова» відпрацювала всі можливі питання щодо матеріально-технічного стану, функціонування системи охорони праці, відповідної підготовки і навчання шахтарів, а також роботи Держпраці і Міненерговугілля.

Про це заявив Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час брифінгу, підбиваючи підсумки роботи комісії.

Головними причинами трагедії є неналежна робота системи безпеки УТАС, недотримання норм провітрювання у шахті. Термін дії дозвільної документації на виконання небезпечних робіт закінчився 14.11.2016. «Ці висновки будуть зазначені в рекомендаціях щодо перевірки всіх шахт України та розглянуті на найближчому засіданні Уряду», - повідомив Геннадій Зубко.

На засіданні зазначалося, що термін дії дозвільної документації закінчився і на іншій шахті ДП «Львіввугілля» - Червоноградській.

За результатами роботи урядової комісії буде створена окрема робоча група з фахівців комісії та експертів науково-дослідних інститутів для перевірки роботи системи УТАС на інших шахтах вугільної галузі України.

Серед інших причин трагедії: підвищений рівень метану в шахті, невідповідність кабельної продукції технічним вимогам, проведення не в повному обсязі інструктажу та навчання персоналу, а також проблема з фінансуванням шахти «Степова», зокрема блокування рахунків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: