«Архібуд» затягує розгляд справи щодо незаконної забудови парку «Знесіння»

30 березня, о 10.00, львів’ян запрошують на пікет під стінами Львівського апеляційного господарського суду проти незаконного будівництва у регіональному ландшафтному парку «Знесіння» компанією «Архібуд».

На останнє засідання 27 березня представник «Архібуду» не з’явився.

Як пояснила представник позивача адвокат Наталя Сікевич, виглядає так, що ТзОВ «Архібуд» свідомо затягує процес. Адже 27 березня суд мав розглянути апеляцію, яку подала сама компанія «Архібуд». Але представники забудовника, а це четверо адвокатів, які захищають справу «Архібуду», не з’явилися на засідання,  аргументуючи зайнятістю в інших процесах. Коли подане напередодні ними клопотання про перенесення суду було відхилене суддями, тоді до залу зайшов чоловік і представився новим адвокатом і попросив виділити йому час на ознайомлення зі справою. На що суд врешті погодився, незважаючи на обурення присутніх в залі і громади, яка влаштувала акцію протесту проти забудови Знесіння під стінами суду.

Нагадаємо, що компанія ТзОВ «Архібуд» подала апеляцію щодо рішення суду про забезпечення позову, яким суд зупинив виконання будівельних робіт та наклав арешт на ділянку по вул. Довбуша, 15 у Львові на території парку Знесіння.  І 27 березня мало відбутися судове засідання, де мали б розглянути цю апеляцію. Однак представники «Архібуду» не з’явилися на суд.

Нагадаємо, що і минуле судове засідання по суті закінчилось «нічим». Активісти переконані, що суд навмисне затягують. Також, 31 березня, о 10.00, у Господарському суді Львівської області (вул. Личаківська, 128) мало б відбутися останнє слухання з оголошенням рішення судді за позовом першого заступника прокурора Західного регіону України в інтересах держави про визнання недійсним договору оренди землі від 11 грудня 2008 року компанією «Архібуд» та витребовування з чужого незаконного володіння земельної ділянки площею 2,8939 га по вул. Довбуша 15 у м. Львові і повернення ділянки державі. Громадські активісти просять усіх львів’ян прийти 30 і 31 березня під стіни суду, щоб зупинити загарбників Знесіння.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: