«Укрнафта» з 1 квітня вимушено зупиняє видобуток нафти на родовищі у Львівській області

photo

Найбільша нафтовидобувна компанія «Укрнафта» з 1 квітня 2017 року вимушено зупиняє видобуток нафти на Заводовському родовищі у Львівській області у зв`язку з відмовою Державної служби геології та надр продовжити дію відповідного спецдозволу.

Про це йдеться в листі-зверненні компанії до голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки, передає УНІАН.

«31 березня 2017 року закінчується термін дії спеціального дозволу №832 на користування нафтогазоносними надрами з метою видобутку вуглеводнів Заводовського родовища у Львівській області... У зв`язку з тим, що Державна служба геології та надр України фактично відмовила у продовженні дії спецдозволу, 1 квітня 2017 року компанія буде змушена припинити видобуток вуглеводнів на 10 свердловинах», - йдеться у повідомлення.

Також у листі повідомляється, що зі свого боку «Укрнафта» вжила всіх необхідних заходів для своєчасного продовження спецдозволу, подавши до Держгеонадра повний пакет документів за 6 місяців до завершення терміну дії. Незважаючи на це, впродовж цього часу «Укрнафта» отримувала відмови з боку держоргану.
«Посадові особи Держгеонадр мотивують своє рішення наявністю у компанії податкової заборгованості, посилаючись на п.15 Порядку надання спецдозволів, при тому, що зазначене положення у відповідній частині було визнано протиправним і скасоване в судовому порядку, воно на сьогодні не є чинним», - йдеться в тексті листа.

За інформацією «Укрнафти», відмова Держгеонадр є незаконною, і компанія захищатиме свої інтереси, на що знадобиться певний час, впродовж якого видобуток буде зупинено.
«Відмова у продовженні строку дії спецдозволу і скорочення видобутку обмежить можливості не тільки погасити податкову заборгованість, а й обслуговувати поточні податкові зобов`язання як перед державним, так і перед місцевими бюджетами», - наголошується в документі. При цьому вказується, що прогнозний обсяг видобутку на Заводовському родовищі в 2017 році становить 5,4 тис. тонн нафти і 1,9 млн куб. м нафтового газу.

«До держбюджету в 2017 році має надійти 20 млн грн лише від сплати ренти на видобуток вуглеводнів», - повідомляється в документі. У результаті ситуації, що склалася, компанія звернулася до голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки з проханням сприяти у вирішенні даного питання і не допустити зупинення видобутку.
Як повідомлося раніше, «Укрнафта» продовжує вирішувати проблему податкового боргу, яка сформувалася в 2015 році. Так, компанія запропонувала Державній фіскальній службі прийняти як заставу 2 млрд куб. м раніше видобутого газу. Також «Укрнафта» продовжує переговори з прийому цієї застави з Фіскальною службою та контрагентами-боржниками, зокрема з «Нафтогазом України».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: