Рахунки за газ зростуть до 250 гривень на місяць через абонентську плату

2730f646fa36f9d71b1a6f8c79bc61ee1469807391

Вартість газоспоживання збільшиться з 40 гривень до 150-250 гривень на місяць в залежності від розміру абонентської плати, який встановлюватиметься на місцях.

 

Про це повідомив екс-член Національної комісії з регулювання у сфері енергетики Андрій Герус, передає Громадське.

«Раніше 13% від тих грошей, як ми платили, отримували Облгази. Тепер ціна газу зменшується, але тепер десь відсотків 20 люди платять окремо Облгазу. Тобто, сумарно, буде приріст рахунку десь на 7%. І за моїми підрахунками, загалом рахунки збільшаться від 40 гривень до 150-200 і можливо навіть 250 гривень і місяць, це, наприклад, найбільший приріст буде в місті Ужгород. Це є плата за те, що ви є приєднані до газової мережі, тобто абонентська плата. Її тепер будуть платити всі, незалежно від того, скільки газу ви споживаєте», — сказав він.

Читайте також: Тарифи: скільки львів’яни платили і платять за комуналку (інфографіка)

Нагадаємо, Нацкомісія, яка регулює сферу енергетики і комунальних послуг затвердила розмір абонплати за підключення до системи газопостачання, яку незабаром потрібно буде платити щомісяця на підставі потужності лічильника і незалежно від фактичного обсягу споживання.

Відповідне рішення комісія ухвалила на засіданні напередодні. Наразі в тарифі за газ для населення було кілька складових: вартість газу за тисячу кубів, його транспортування трубою до будинку і податки.

Втім, із 1 квітня за транспортування уже доведеться платити окремій компанії. Таким чином, квитанції за газ зменшаться, але прийде додаткова платіжка з абонентською платою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: