У Львові зніматимуть комедійний мюзикл про батярів

1-F-2900-1-1500x-670x300 (1)
Кадр з польського комедійного мюзиклу Włóczęgi («Бродяги») 1939 року

Проект повнометражного художнього фільму «Шляхетні волоцюги» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Державного агентства з питань кіно. Стрічка розкриє колорит субкультури львівських батярів через їхню мову та пісні. Зйомки проведуть у Львові та Варшаві.

Держкіно уклало з компанією «Ганзафільм» контракт про надання проекту «Шляхетні волоцюги» державної фінансової підтримки розміром 18 млн 582 тис. грн, що складає 50% загальної вартості виробництва.

Режисером фільму є Олександр Березань, продюсером — Геннадій Богук. Сценарій написали Тарас Боровко і Дмитро Наумов.

«Фільм розкриє колорит субкультури львівських батярів через їхню мову та пісні. Вірність дружбі та готовність до самопожертви передаються сюжетом картини через низку комічних ситуацій. Глядач спостерігатиме трансформацію свідомості молодих людей від гульвіс до серйозних, зрілих особистостей з благородною метою в житті», — інформує офіційний сайт Держкіно.

За словами творців стрічки, «Шляхетні волоцюги» є фільмом-ремейком польського комедійного мюзиклу Włóczęgi («Бродяги») 1939 року, який знімався у Львові і став шедевром довоєнного кінематографа.

Зйомки «Шляхетних волоцюг» відбуватимуться у Львові та Варшаві. Знімальні майданчики фільму охоплять найатмосферніші місця — візитівки обох міст.

Нагадаємо, львівські батяри — це місцева субкультура, що існувала із середини ХІХ століття до середини ХХ століття. Назва «батяр», імовірно, виникла від угорського «betyar», що означає особу, яка має дивні погляди і робить непередбачувані вчинки, авантюриста, гульвісу. Батяри набували кумедних і романтичних рис. Їхнім лозунгом служив заклик: «Любити Львів, любити жінок і любити жартувати».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: