Чи був хлопчик? Що відбувається між українськими аеропортами та лоукостером Ryanair

IMG_3128

Кілька тижнів тому Міністерство інфраструктури влаштувало урочистості у Києві і Львові щодо приходу нового лоукостера – компанії Ryanair. Однак, як виявилось сьогодні, ці заходи відбулись дещо передчасно.

Першопочатково, авіакомпанія хотіла «зайти» в київський аеропорт «Жуляни», а також у Львівський аеропорт ім. Данила Галицького. Але, як ми бачили, на прес-конференціях щодо початку співпраці перевізника й аеропортів уже фігурував «Бориспіль». І замість того, аби обмінятись підписаними контрактами, журналістам просто розповіли про перспективи.

Такі дрібні непорозуміння зацікавили журналістів Дивись.info, тож ми скерували на Міністерство та всі аеропорти-учасників угоди інформаційні запити, аби зрозуміти, що ж саме і на який термін підписали учасники потенційної угоди. Аби розібратись детальніше, ми просили конкретизувати вид підписаного документа (це був контракт чи просто договір про наміри).

Відповідь від АП «Бориспіль» наводимо повністю:

«Договір про співробітництво (контракт, договір про наміри, угода тощо) між Державним підприємством «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» і європейський авіаперевізником Ryanair на сьогоднішній день не укладався».

Сьогодні гендиректор аеропорту Павло Рябікін на прес-конференції підтвердив, що дійсно, сторони досі не дійшли остаточної згоди зі своїм бізнес-контрактом. «Переговори з Ryanair тривають. Але навіть з наданням всіх можливих знижок задовольнити запити авіаперевізника аеропорт поки не в змозі. Для того, щоб задовольнити їх побажання необхідно змінити наказ Мінінфраструктури, який регулює базові тарифи», - цитує гендиректора «Борисполя» видання Ліга.

«Якщо ми хочемо виконати їхні умови, ми повинні знизити тарифи для всіх перевізників через зміну наказу Мінінфраструктури», - пояснив глава аеропорту. І при цьому (попри анонсовані перші рейси вже восени) пан Рябікін додав: «Імовірність польотів Ryanair дуже висока. Імовірність, що він полетить саме з аеропорту Бориспіль – реальна».

У свою чергу, достеменно говорити про те, що така ж ситуація склалась і з Міжнародним аеропортом «Львів» ім. Данила Галицького, ми не можемо, адже у відповіді на запит журналістів т.в.о. Генерального директора МА «Львів» ім. Данила Галицького М.А. Копняк відмовив, посилаючись на те, що дана інформація не визначається публічною. Тому через те, що журналісти під час брифінгу не були свідками підписання договору, ми не можемо точно стверджувати, що якийсь документ був підписаний. При цьому, в списку авіакомпаній, що мають контракт з аеропортом «Львів», розміщеним на сайті летовища, Ryanair поки немає.

А от на сайті перевізника зі Львова уже можна придбати квитки, датованім серединою осені.

Так само з середини осені можна забронювати квитки і з Києва, втім, на якій підставі це можна зробити, наразі не зрозуміло.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: