Посадових осіб «Укрзалізниці» підозрюють у розкраданні понад 20 мільйонів гривень

groshi_69

Антикорупційна прокуратура направила до Солом'янського районного суду Києва обвинувальний акт за підозрою посадових осіб одного з підприємств «Укрзалізниці» та комерційних підприємств в заволодінні коштами залізниці в сумі 20 млн грн під час тендерних закупівель.

Антикорупційна прокуратура направила до Солом'янського районного суду Києва обвинувальний акт за підозрою посадових осіб одного з підприємств «Укрзалізниці» та комерційних підприємств в заволодінні коштами залізниці в сумі 20 млн грн під час тендерних закупівель.

Про це повідомляє САП.

Як зазначається у повідомленні, службові особи дочірнього підприємства «Укрзалізниці» закуповували у комерційних підприємств елементи кріплень для залізничних колій за завищеною ціною.

У результаті цих дій було нанесено матеріальної шкоди більше ніж на 20 млн гривень.

У свою чергу посадові особи комерційного підприємства легалізували походження коштів перерахував їх на рахунки фіктивних підприємств за, нібито отримані послуги, ухилившись при цьому від сплати податків.

При цьому наголошується, що вже після реорганізації «Укрзалізниці» в акціонерне товариство, у 2016 році ті ж особи продовжили діяти за цією ж схемою, поставивши собі за мету заволодіння державними коштами на суму понад 43 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: