Ключові миті: головні події тижня у фото та відео

17554107_1315880131798942_3654321380139955515_n
Провокації на трасі «Львів–Рава-Руська» / Ігор Зінкевич

Безвіз для Грузії, початок виходу Британії із ЄС, напад на консульство Польщі у Луцьку та провокації поблизу Львова – останній тиждень березня був багатим на суперечливі події. Інформаційна агенція «Дивись.Info» пропонує подивитись фото про головні події тижня, що минув.

Безвіз для Грузії, початок виходу Британії із ЄС, напад на консульство Польщі у Луцьку та провокації поблизу Львова – останній тиждень березня був багатим на суперечливі події. Інформаційна агенція «Дивись.Info» пропонує подивитись фото про головне тижня, що минув.

Тривога тижня

Подією, що сколихнула Україну та завдала удару по польсько-українським відносинам став обстріл невідомими із гранатомета консульства Республіки Польща у Луцьку у ніч на 29 березня.

Фото: ВолиньPost і V24

Продовженням цієї події стало перекриття траси «Львів–Рава-Руська» т.зв. «польськими активістами». Пізніше СБУ назвала цю акцію провокацією, визначивши, що її учасники навіть погано говорили польською.

Фото: Ігор Зінкевич

У той самий день трапився непов'язаний із нападом на консульство випадок: пожежа у приватних угіддях під Києвом. Вона неабияк налякала користувачів соцмереж.

Підтримка тижня

Свою підбірку ми почнемо із події, що трапилася у неділю минулого тижня. 26 березня на вулиці Львова вийшли люди, які виявили солідарність із протестувальниками у Білорусі, виступ яких придушила тамтешня влада.

Фото: Микита Печеник, «Дивись.Info»

Зворушливою акцією відзначилися громадяни Грузії, для яких від вівторка почав діяти безвізовий режим із Європейським Союзом. Вони запустили флешмоб у соцмережах під загальною назвою «Я не відчуваю себе достатнім українцем, поки Україна також не має безвіз».

Вихід тижня

29 березня прем'єр-міністр Сполученкого Корлівства Великої Британії та північної Ірландії Тереза Мей оголосила про офіційний початок виходу її країни із складу ЄС.

https://www.facebook.com/themeduza/videos/803303059824451/?autoplay_reason=all_page_organic_allowed&video_container_type=0&video_creator_product_type=2&app_id=2392950137&live_video_guests=0

Гордість тижня

Конструкторське бюро «Антонов» продемонструвало новий український транспортний літак, що отримав назву АН-132D. При його розробці не було використано жодної деталі російського виробництва.


Відео від «Зроблено в Україні»

Трагікомедія тижня

Користувачі соцмереж обурилися результатом ремонту станції метро «Лівобережна» у Києві. Дотепний колаж зробив користувач Instagram Антон Вергун.

Підготував Михайло Драпак

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: