Найбільша фракція Європарламенту хоче розробити «план Маршалла» для України

Європейська народна партія (ЄНП), що має найбільшу фракцію в Європарламенті, прийняла резолюцію, яка передбачає розробку довгострокового плану підтримки України.

Про це за підсумками візиту на Мальту Президент України Петро Порошенко написав на своїй сторінці в Facebook. Текст резолюції розміщений на сайті ЄНП.

«Чудова звістка з Мальти за результатами мого візиту для участі в Конгресі Європейської народної партії. Щиро дякую родині ЄНП за схвалення за ініціативою наших литовських партнерів дуже важливої Резолюції про розробку довгострокового плану підтримки України, так званого «Плану Маршалла для України», – написав Порошенко.

За його словами, ця Резолюція – доказ рішучості впливової політичною сім'ї Європи в підтримці нашої держави на шляху реформ і прагненні всіма можливими засобами допомогти Україні, реалізувати її євроінтеграційні прагнення і досягти відповідності Копенгагенським критеріям членства в ЄС відповідно до статті 49 Договору про Європейський Союз. Іншими словами, Європейська народна партія визнала європейську перспективу України і готова конкретним способом допомогти Україні досягти цієї стратегічної мети.

Він додав, що повністю поділяє чітку обумовленість подальшої нормалізації відносин між Європейським Союзом і Росією припиненням російської агресії проти України.

«Як я зазначав у своєму виступі на Конгресі, «без миру і стабільності в Україні не може йти мови про безпечне і процвітаючому майбутньому Європи. Ми повинні об'єднати наші зусилля для повернення Донбасу і Криму Україні і для вигнання російського агресора з України», – резюмував Порошенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: