СБУ виявила розкрадання 30 мільйонів гривень менеджментом аеропорту «Бориспіль»

185627

Співробітники Служби безпеки України спільно з Бориспільською місцевою прокуратурою викрили розкрадання майже 30 мільйонів гривень менеджментом державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль».

Співробітники Служби безпеки України спільно з Бориспільською місцевою прокуратурою викрили розкрадання майже 30 мільйонів гривень менеджментом державного підприємства «Міжнародний аеропорт  «Бориспіль».

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

«Чиновники аеропорту уклали з комерційною структурою контракт вартістю понад 90 млн грн на будівництво насосно-фільтраційної станції паливно-мастильних матеріалів. Станція відноситься до об'єктів критичної інфраструктури, а її будівництво затверджено планом розвитку аеропорту  «Бориспіль», — йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що менеджмент держпідприємства в кінці 2015 року перерахував бізнесменам понад 28 млн гривень авансового платежу.

Співробітники спецслужби задокументували, що будівництво об'єкта досі не розпочато. Державні кошти через ряд фіктивних фірм виведені організаторами угоди в «тінь».

Під час обшуків в офісних приміщеннях аеропорту і комерційних структурах оперативники СБУ виявили печатки фіктивних фірм, комп'ютери з встановленими системами «Клієнт-Банк» і вилучили фінансову та бухгалтерську документацію, що свідчить про незаконне присвоєння грошей аеропорту «Бориспіль».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: