Балтійська країна підготувала план підтримки України

litva

Політики та експерти із Литви підготували два документи, які передбачають допомогу для України на двосторонньому та на міжнародному рівнях. Вони розраховують на міжнародну підтримку ініціативи, тому об'їжджають європейські та світові столиці.

Політики та експерти із Литви підготували два документи, які передбачають допомогу для України на двосторонньому та на міжнародному рівнях. Вони розраховують на міжнародну підтримку ініціативи, тому об'їжджають європейські та світові столиці.

Про це в коментарі «Укрінформу» розповів ініціатор цих документів, екс-прем’єр-міністр Литви, лідер опозиційної партії «Союз Вітчизни – Литовські християнські демократи» Андрюс Кубілюс.

«Перший документ («План Литви для України на 2017-2020 роки») визначає наші ініціативи на двосторонньому рівні, тобто як Литва може допомогти Україні, починаючи від обміну студентів, навчання, військової допомоги і закінчуючи експертною допомогою, особливо у сфері інтеграції України з ЄС», – заявив Кубілюс.

Екс-прем’єр-міністр Литви додав, що другий документ «Новий європейських план для України» є ініціативою трьох осіб – його, іншого екс-прем’єра країни Гедимінаса Кіркіласа та екс-глави МЗС країни Пятраса Вайтєкунаса.

«У ньому ми зазначаємо, що Україні потрібна допомога західних країн, яку ми називаємо «план Маршала» для України», – зазначив політик.

Дуже важливо створити міжнародну коаліцію. Якщо ми не можемо пробити членство в ЄС (для України), тоді треба пробивати "план Маршала", – наголосив Кубілюс.

Литовський політик додав, що на Заході вже декларують своє зацікавлення документом, а на створення широкої коаліції потрібно ще декілька місяців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: