Поета Євгена Євтушенка поховають у Росії 12 квітня

1491114143-4929

Похорон поета Євгена Євтушенка в Росії перенесено на 12 квітня. Про це ТАСС повідомив друг сім’ї поета Михайло Моргуліс.

Похорон поета Євгена Євтушенка в Росії перенесено на 12 квітня. Про це ТАСС повідомив друг сім’ї поета Михайло Моргуліс, передає УНІАН.

«Спочатку ми планували похорон на 9 квітня, але оскільки це неділя і до того ж свято, Вербна неділя, то прийняли рішення відкласти прощання з Женею і похорон на 12 квітня», - пояснив він.

За його словами, громадянська панахида пройде в Москві в Будинку літераторів, а поховано поета буде, як і планувалося, в підмосковному селищі Передєлкіно. Наразі прощання і похорон плануються на один день.

Водночас прощання з Євтушенком у США буде організовано в найближчу середу, 5 квітня.

«Відспівування в церкві Університету міста Талса (штат Оклахома) і прощання пройде в середу, о 17:00 за місцевим часом, 6 квітня», - зазначив Моргуліс.

Він також нагадав, що відспівування пройде в міжконфесійній церкві, де зберуться друзі та близькі поета.

Крім того, окрему церемонію прощання з Євтушенком заплановано в цей день і в будівлі самого університету, де поет викладав упродовж останньої чверті століття, з 1992 року.

«Викладачі, колеги, студенти, колишні учні побажали також попрощатися з великим Євтушенком, якого тут дуже шанували і поважали», - пояснив Моргуліс.

Як повідомлялося, Євтушенко - знаменитий радянський і російський поет, останній із шістдесятників, помер 1 квітня, на 85-му році життя в американській клініці.

Він хотів, щоб його поховали поруч з могилою письменника Бориса Пастернака в підмосковному письменницькому селищі Передєлкіно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: