МЗС Росії попросить Україну залишити хоча б один пам'ятник Леніну

im578x383-lenin-dnepr_dnepr.vj.ua

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова попросила Україну залишити бодай один пам'ятник Леніну, адже, на її думку, саме він є основоположником українізації України.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова попросила Україну залишити бодай один пам'ятник Леніну, адже, на її думку, саме він є основоположником українізації України.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова просить Україну залишити хоча б один пам'ятник Володимиру Леніну. «У вас зараз зносяться пам'ятники Леніну. У нас до Леніна, знаєте, теж багато претензій. І у нас є різні політичні партії, різні політичні рухи і різна оцінка тих років», — сказала вона на брифінгу, пише Дзеркало тижня.

При цьому Захарова повідомила, що Ленін виступав за підвищення статусу української мови. «Який-небудь один пам'ятник залиште йому, як основоположнику українізації», - сказала офіційний представник російського відомства.

Нагадаємо, що станом на січень 2017 року в рамках декомунізації в Україні було демонтовано 1320 пам'ятників Володимиру Леніну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: