521! Європарламент проголосував за безвіз для України

41200

Європарламентарі підтримали безвізовий режим з Україною. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив президент Петро Порошенко.

«521 голос в Європейському Парламенті за безвізовий режим з Україною!» – написано на сторінці глави держави.

Напередодні голосування, у середу, в ЄП відбулося відповідне обговорення цього питання, під час якого було констатовано, що Україна у виконанні вимог для запровадження безвізового режиму з Європейським Союзом «навіть перевершила очікування» у плані втілення реформ. Про це під час дебатів у Європарламенті заявив польський депутат від політичної групи «Європейська народна партія» Міхал Боні, який виступав від імені Габріель.

Як відомо, 28 лютого завершилися міжінституційні переговори між Європарламентом, Радою ЄС та Єврокомісією щодо ухвалення рішення з візової лібералізації для України. Це рішення було підтверджене Комітетом постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) та Комітетом Європарламенту з питань громадянських свобод.

Після голосування в ЄП рішення має ще бути підтверджене на засіданні Комітету постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) з подальшим затвердженням Радою ЄС. Дали текст законодавчого акту повинен бути підписаний президентом Європейського парламенту та представником головуючої в ЄС країни. Наразі це Мальта. Відповідно до прогнозів, це може статися в середині травня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: