The Independent: Британія хоче потайки покращити відносини з Кремлем

лондон1

Влада Великої Британії намагається обережно знайти підхід до Росії, щоб покращити з нею відносини.

Про це йдеться у статті видання The Independent, передає Еспресо.TV.

У виданні пояснюють, що держава почала вести таку політику після приходу до влади президента США Дональда Трампа, який також може почати зміцнювати відносини з Кремлем.

Таким чином, за словами британських дипломатів, політику зближення з російською владою Британія почала у березні. Тоді держава хотіла відправити до Москви очільника МЗС Бориса Джонсона, що стало б першим візитом офіційних представників Британії до Росії за останні 5 років.

Попри це, тоді зустріч було скасовано через перенесення дати проведення зустрічі очільників МЗС країн НАТО, Втім, зазначається, що візит Джонсона до Росії все ж повинен відбутися через кілька тижнів.

Один з високопоставлених західних європейських дипломатів в Лондоні сказав виданню, що Британія повинна переглянути свої відносини з Росією, враховуючи те, якими будут відносини Трампа з Кремлем у майбутньому.

«Ми зараз характеризуємо позицію Британії з погляду на те, що прагматизм займає місце догматизму. Це дуже важливо, враховуючи зростаючу присутність Росії на Близькому Сході і в Північній Африці. Ми не відступаємо від засудження таких дій, як анексія Криму. Але в той же час, очевидно, що нам потрібно поговорити з Москвою», - наголосив дипломат.

Тим часом інший дипломат зауважив, що уряд Британії розуміє, що необхідно покращувати відносини з Росією, особливо після виходу держави з Євросоюзу.

«Існує необхідність в діалозі. Жахливі події в Лондоні і Санкт-Петербурзі показали, що тероризм є спільною загрозою», - пояснив співрозмовник видання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: