У Львові бюджетні гроші підуть на приватні дитсадки і школи

Депутати Львівської міської ради проголосували за Програму надання фінансової підтримки дошкільним та загальноосвітнім навчальним закладам

м. Львова приватної форми власності на 2017 рік.

Завданням програми є забезпечення прав дітей дошкільного та шкільного віку на здобуття освіти у закладах м. Львова приватної форми власності відповідно до вимог статті 53 Конституції України в частині забезпечення права на освіту, розвитку мережі навчальних закладів, покращення стану їх матеріально – технічної бази, створення додаткових місць у дошкільних навчальних закладах.

«Це є чесно, я б хотів, щоб була конкуренція, і якісне обладнання, яке ми сьогодні купляємо в наші школи загальноосвітні, було також і у приватних школах» - заявив у коментарі журналістам міський голова Андрій Садовий.

Згідно Програми розмір підтримки визначається в залежності від обсягу видатків спрямованих на забезпечення виконання Базового навчального плану загальноосвітніх навчальних закладів та Базового компонента дошкільної освіти, що розраховується відповідно до: сумарної кількості навчальних годин інваріантної і варіативної складових, що фінансуються з бюджету відповідно до Типових навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням українською мовою; кількості навчальних годин педагогічного навантаження на тиждень вчителя (вихователя) на повну ставку; кількості учнів (вихованців), які згідно статистичних даних навчаються у навчальному закладі приватної форми власності м. Львова; нормативів наповнюваності класів (груп) навчальних закладів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: