У ЄС очікують, що молодь та підприємці України будуть найбільше користуватися безвізом

DB05B0D1-8C5A-48B1-8513-984908FF33B4_w1023_r1_s

Прес-аташе представництва Європейського Союзу в Україні Давід Стулік очікує, що молодь та підприємці України будуть найбільше користуватися перевагами безвізового режиму.

Про це Стулік повідомив сьогодні під час прес-конференції в Києві, передає УНІАН.

«Найбільше людей з України їздили в ЄС для відпочинку, а друга група – це робочі ділові поїздки, відрядження», - заявив він.

«Коли подивитись на статистку, хто найбільше їздив, то 28% - це були підприємці, тобто бізнесмени, люди, що займаються бізнесом, на другому місці – студенти (18%)», - зауважив Стулік.

Читайте також: Коли запрацює безвіз і як ним скористатись (інфографіка)

«Я думаю, що однією з категорій, яка найбільше виграє від безвізового режиму – це малий та середній бізнес… Я думаю, що підприємці, середній клас найбільше цим режимом скористаються, бо отримають переваги, які пов’язані не тільки з безвізовим режимом, а також із зоною вільної торгівлі. Взаємна торгівля між ЄС та Україною зростає, тобто тут будуть посилюватися органічні зв’язки між Україною та Європою через бізнес-контакти», - додав прес-аташе.

«Сама європейська інтеграція починалася від економічної інтеграції і це дасть поштовх економічному зростанню Україні, набагато спросить українському бізнесу входження на європейські ринки», - переконаний Стулік.

Також він очкує конкуренції на ринку транспортних перевезень. «Міжнародні компанії, лоукости будуть заходити на український ринок, будуть конкурувати між собою, і можна буде поїхати за декілька десятків євро в Європу», - вважає він.

«Я думаю, буде перспектива зростання категорій людей, які будуть їздити в ЄС, але найбільше безвізовим режимом скористаються підприємці та молодь», - резюмував Стулік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: