Ізраїльська репатріація українців: солодке життя чи виклик?

Ізраїль

Останніми роками все більше українців воліють переїхати за кордон у пошуках кращого життя, хвиля еміграції спіткала українців через економічну кризу та війну.

Останніми роками все більше українців воліють переїхати за кордон у  пошуках кращого життя, хвиля еміграції спіткала українців через економічну кризу та війну.

Частіше за все око падає на країни Європейського союзу. Однак, не є винятком і переїзд до Ізраїлю, що можливо лише за умови наявності євреєв у родині до 3 коліна.

Що робити «олеє хадаш» (новому репатріанту)? Куди саме їхати? Де осилитися в Ізраїлі? Вибір міста для облаштування є основоположним на початку життя в чужій країні. Він визначає і подальше життя, і швидкість асиміляції у новому середовищі.

Тель-авів. Мабуть, кожен репатріант хоче відразу осісти у самом центрі Ізраїлю. Проте мало хто думає про складнощі, з якими доведеться зіштовхнутися під час старту в Тель-авіві. Якщо Тель-авів – бізнес-столиця Ізраїлю, то не важко здогадатися про рівень вартості життя там. Як правило, дізнавшись ціни на аренду квартири, нові репатріанти починають задумуватись про прилеглі райони Тель-авіву.

Єрусалим. Не для кого не секрет, що Єрусалим є офіційною столицею Ізраїлю. Тут зосереджено туристичне, релігійне та державницьке життя країни. Чи можна оселитися та стартувати тут? Звісно можна! Проте, необхідно бути готовим до навали ортодоксів у деяких релігійних районах міста. Також важливу роль відіграє багатонаціональність столиці. Адже через інтенсивний потік туристів крізь Єрусалим можна випадково зустріти давніх знайомих.

Хайфа. Велике портове місто, що стоїть на узбережжі Середземного моря. Розвинена інфраструктура, лагідний гірний клімат та віддаленість від критичних точок Ізраїлю робить його гарним вибором для репатріації.

Нетанія. Курортне місто, що знаходиться на відстані 30 км від Тель-авіву. За мірками центру Ізраїлю, тут можна знайти доволі дешеве житло та комфортно оселитись. Приємним плюсом є узбережжя Середземного моря поряд та близькість до центру, що дарує можливість працювати як у Тель-авіві, так і в самій Нетанії, адже місто досить велике та роботи вистачає.

Передмістя Тель-авіву. Сам по собі Тель-авів не є великим містом, у ньому проживає близько 420 тисяч осіб. Проте навколо міста розташовано багато маленьких міст, які непомітно перетікають один в одного.

Бат-ям(у прекладі з івриту «Дочка моря» або «русалка») – невелике предмістя Тель-авіву, має неймовірний пляж та дешеве житло. Ідеальне для невеликого бюджету мрійників покорити Тель-авів.

Холон(у перекладі з івриту «Вікно») – доволі привабливе місто, яке дотикається до Бат-яму зі сходу, що говорить про те, що там немає узбережжя, при цьому ціни на житло вищі, ніж в Бат-ямі.

Гіватнам – «спальний район» Тель-авіву. Спокійне місто, ідеальне для життя родин. Населення, в основному, складається з європейських євреєв, що гарантує його вихованність.

Рамат-ган – альтернатива Тель-авіву. Його можна назвати вже не просто передмістям, а повноцінним містом. Життя доволі дороге, проте є багато можливостей знайти високооплачувану роботу.

Ейлат. У 2016 році став одним із міст, де працевлаштуватися не важко, адже у сфері обслуговування Вам завжди знайдеться робота офіціантів або покоївок. Звичайно, для старту це ідеальне місце, адже лише в Ейлаті разом із роботою Ви отпримуєте харчування та проживання у готелі для співробітників за дуже вигідною ціною. Із плюсів – Червоне море, що створює відчуття відпочинку. Проте у Вас не завжди буде можливість його відвідати чрез тяжку роботу.

Не важливо, яке місто Ви оберете для репатріації, адже ізраїльтяни спокійно мігрують між містами та дуже часто змінюють місце проживання. Тож не бійтеся зробити неправильний вибір, адже все можна змінити за ожним день, завдяки близькому розташуванню міст один до одного.

Бе ацлаха! (у перекладі з івриту «Успіхів!»)

Вероніка Давідсон

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: