«Сміттєва» нарада в Львівській облраді: сміттєпереробного заводу чекати мінімум два роки

smyttya1

Народні депутати створять окрему робочу групу, яка займатиметься вирішенням сміттєвої кризи у Львові.

Народні депутати створять окрему робочу групу, яка займатиметься вирішенням сміттєвої кризи у Львові.

Про це домовилися у Львівській обласній раді на засіданні депутатів Верховної Ради України з містами Львівської області, керівництвоа міста Львова та обласної влади, повідомляє прес-служба ЛМР.

Засідання за участю депутатів групи «Львівщина», під час якого розглядалось питання поводження з ТПВ, відбувалось у Львові вдруге. На сьогоднішній нараді обговорили питання вивезення та захоронення твердих побутових відходів зі Львова, а також плани щодо будівництва сміттєпереробного комплексу.

Під час засідання міський голова Львова Андрій Садовий повідомив про критичну ситуацію щодо в«ивезення та захоронення ТПВ з міста станом на сьогодні. Також мер розповів, що після Великодня французькою компанією «Еджіс» буде представлено план дій у вирішенні питання рекультивації полігону в Грибовичах та будівництві нового сміттєпереробного комплексу.

Відтак, наголошують у міськраді, за сприяння усіх необхідних структур, є можливим будівництво комплексу з глибинної переробки сміття протягом 2 років.

«Коли ми такий завод відкриємо, будемо приймати сміття з інших міст Львівської області, а не лише зі Львова. Однак, питанням номер один сьогодні є – це зняти тиск і розблокувати полігони», - додав мер Андрій Садовий.

Депутати Верховної Ради України запропонували провести подібні зібрання з депутатами Тернопільської та Івано-Франківської областей для обговорення можливості співпраці в питаннях захоронення ТПВ.

За пропозицією співголови міжфракційного депутатського об’єднання «Львівщина» Ігоря Васюника буде напрацьована спільна резолюція та буде створено окрему робочу групу з депутатів Верховної Ради України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: