Конкурс міських ініціатив для «Майстерні міста 2017» триває

maisterniamista-13aa749f7146bb1a741c43496f453e33

Триває конкурс для міських ініціатив на проведення заходів в рамках урбаністично-культурного проекту «Майстерні міста 2017». Майстерня відбуватиметься з 5 по 16 червня у Львові.

«Майстерні міста» у Львові проводяться з 2012 року. Головним здобутком заходу стала зміна ролі мешканців міста - після реалізації їхніх ініціатив у співпраці з фахівцями, люди починають себе усвідомлювати співтворцями змін, відчувають особисту відповідальність за стан дитмайданчиків, громадських просторів, над створенням яких вони працювали», - зазначив директор Інституту міста Олександр Кобзарев, передає прес-служба ЛМР.

Заходи, які можуть потрапити до цьогорічної програми «Майстерні» мають бути некомерційними, мати соціальну значущість та бути націленими на покращення якості життя місцевої громади. Тематика заходів має відповідати наступним темам: розвиток громадських просторів, культурні ініціативи, екологія та енергоефективність, дитяча урбаністика, розвиток локальних громад, збереження історичного середовища.

Зазначимо, що проект «Майстерня міста» є дієвою платформою для співпраці та спілкування громадських організацій, ініціатив, митців, ремісників, громадських активістів та міської влади. Унікальність ініціативи полягає у тому, що впродовж 5 років майстерня виробила свій формат, в якому перетинаються усі стейкхолдери, які використовують платформу для конструктивного пошуку нових рішень і завдяки синергії напрацьовують дієві проекти оновлення міста.

Темою цьогорічної майстерні міста є урбаністична децентралізація в межах міста із залученням локальних мікрогромад та налагодження діалогу між фаховими середовищами та активістами.

«Передбачається, що ММ-2017 функціонуватиме за такою схемою: встановлення та функціонування протягом 2-ох тижнів великого павільйону у центральній частині міста. Тут проводитимуться дискусії, воркшопи, презентації та обговорення загальноміських питань із залученням представників влади, а також презентації результатів проектів, що будуть втілюватися у мікрогромадах за час проведення ММ-2017», – зауважила заступник директора Інституту міста, Анастасія Лепуга.

В рамках «Майстерні міста» можливе дофінансуавння ініціатив, які будуть відібрані конкурсною комісією. На даному етапі організаційний комітет не поширює інформацію стосовно можливої суми дофінансування, задля якісного відбору.

Анкету для потенційних учасників можна заповнити тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: