Рішення про запровадження абонплати за газ скасовано

90_main

НКРЕКП скасувала своє рішення щодо запровадження абанплати за газ.

Про це повідомив голова Національної комісії, що здійснює регулювання в сфері енергетики та комунальних послуг Дмитро Вовк під час засідання комісії, передає УНН.

«Ми беремо тайм-аут, щоб провести консультації з громадськістю і урядом, і поки це рішення будемо деталізовано вивчати, переглядати», — сказав Вовк.

При цьому на уточнююче питання нардепа від Радикальної партії Олега Ляшка чи скасовує НКРЕКП своє попереднє рішення, Дмитро Вовк відповів, що рішення, яке мало б запрацювати з 1 квітня, вони повністю змінюють.

«Повністю змінюємо, скасовуємо, це ідентичні речі. Юридично воно, можливо, інакше називається, але відбудеться скасування рішень, вони не будуть застосовуватись і для жодного українця підвищення не буде», — додав Дмитро Вовк.

Нагадаємо, з 1 квітня українці мали платити за газ за двома показниками. Це сталося через розмежування ціни газу і вартості його транспортування і постачання. Зокрема, за рішенням НКРЕКП, з 1 квітня українці окремо мали платити абонентську плату при оплаті газопостачання.

Як повідомлялося, НКРЕКП планує на 3 місяці призупинити рішення про запровадження абонплати на газ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: