У кандидатській дисертації Яценюка виявили 70 сторінок плагіату (фото)

1460406008-5135

Ознайомлення з повним текстом кандидатської дисертації екс-прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка дозволяє стверджувати, що 70 сторінок основної частини містять текстові фрагменти без посилань на їхніх справжніх авторів.

Про це пише у своїй колонці для «Української правди. Життя» доктор філософських наук Тетяна Пархоменко.

Автор зазначає, що кандидатську дисертацію «Організація системи банківського нагляду і регулювання в Україні» за спеціальністю 08.04.01 – фінанси, грошовий обіг і кредит" Арсеній Яценюк захистив 3 червня 2004 року в Українській академії банківської справи міста Суми.

Частина дисертації – її вступна частина та висновки, знаходяться у відкритому доступі, як і автореферат. Повний текст роботи, як зазначає Пархоменко, сьогодні можна за невелику суму придбати на кількох інтернет-ресурсах.

«Ознайомлення з повним текстом дисертації екс-прем'єра Яценюка дозволяє стверджувати: 70 сторінок (з яких 39 повністю або за виключенням одного-двох речень) її основної частини (с.4 -165) – містять тексти без посилань на їх справжніх авторів. І це – не рахуючи 7 сторінок буквального перекладу з англійського оригіналу, наведеного з порушенням правил цитування: відсутність лапок при буквальному відтворенні тексту, із поодинокими посиланнями, у т.ч. фейковими», – вказує вона.

Пархоменко зазначає, що оскільки ці тексти були оприлюднені від імені особи, яка не є їх автором, то відповідно статті 50 пункту в) Закону України «Про авторське право і суміжні права» вони підпадають під визначення плагіату.

За словами автора, значну частину тексту дисертації Яценюка становлять запозичення з навчального посібника «Банківське право. Українське та європейське» (К.: Атіка, 1999), авторами якого є є П.Д. Біленчук, О.Г. Диннік, І.О. Лютий, О.В. Скороход, а також підручника «Національний банк і грошово-кредитна політика» (К.: КНЕУ,1999, за ред. – А.М. Мороза і М.Ф. Пуховкіної).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: