Я дуже хочу, щоб хештег #яненавиджуУкравтодор зник з пам'яті українців, – Омелян

17842012_1775923322722942_2094879764_n

Сьогодні, 10 квітня, з робочим візитом на Львівщину прибув міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Сьогодні, 10 квітня, з робочим візитом на Львівщину прибув міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Мета його візиту оглянути дороги Волинської, Львівської та Івано-Франківської областей. Про це під час брифінгу у Львові у понеділок, 10 квітня, повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає ІА Дивись.info.

«Сьогодні я відвідаю Львівщину щоб оглянути дороги, адже з наступного року ми маємо іншу картинку з фінансування автошляхів. Ми маємо абсолютно нову систему і джерела фінансування, в першу чергу це Дорожній фонд, який передбачає що половина акцизів у 2018 році, 75% у 2019 році та 100% у 2020 році йдуть на відновлення українських автошляхів. По-друге, це децентралізація Укравтодору, я дуже хочу, щоб хештег #яненавиджуУкравтодор зник з пам'яті, щоб це була мобільна високоефективна структура. У рамках цього 120 тисяч кілометрів доріг передадуть на обласний рівень, з відповідним фінансуванням дорожнього фонду», - розповів міністр.

Також він сказав, що Львівщина традиційно є в ТОП областей, серед тих які відновлюють дороги.

«Ми маємо підтримку з боку уряду Польщі, власне 100 мільйонів євро позички для України були закумульовані власне на відновлення  автошляхів та розбудову КПП на кордоні. Це робиться з спеціальною метою, щоб з отриманням безвізу українці не мали черг на кордоні, для того, щоб бізнес не ніс збитки простоюючи години в чергах на кордоні», - додав Омелян.

Натомість голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зазначив, що вже  розпочалися ремонті роботи на десяти напрямках: Львів-Кам'янка-Бузька, Львів-Самбір, Львів-Пустомити, Львів- Тернопіль, Миколаїв-Городок та інші.

Володимир Омелян наголосив, що за підрахунками Світового Банку для того, щоб підтримувати дорожні господарства України необхідно мінімум 12 мільярдів гривень.

«Ми вже закумульовали більше коштів, я сподіваюся після отримання репофелінгу з Нацбанку плюс 15 мільярдів гривень, то ми зможемо дати нову якість українцям вже цього року. За нашими оцінками, мінімум 2,5 тисячі автошляхів та 80 відремонтованих мостів», - розповів Омелян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: