The New York Times отримала Пулітцерівську премію за тексти про Росію

1429613787

Журналісти видання The New York Times отримали Пулітцерівську премію в номінації «Висвітлення міжнародних тем» за тексти про Росію.

Журналісти видання The New York Times отримали Пулітцерівську премію в номінації «Висвітлення міжнародних тем» за тексти про Росію, повідомляється на офіційному сайті премії, пише УНН.

Журналісти видання писали про спроби президента РФ Володимира Путіна розширити російський вплив за кордоном, «розкриваючи такі методи, як вбивство, переслідування в Інтернеті і поширення компроматів щодо опонентів», пише Deutsche Welle. До переліку відзначених журі робіт увійшли матеріали про «армії російських тролів», вигоди Москви від викриттів Wikileaks, російські кібератаки на американських демократів та інші статті.

Пулітцерівську премію в головній номінації – «Служіння суспільству» – отримали журналісти The New York Daily News і ProPublica, які писали про виселення представників меншин, що живуть за межею бідності, з державного житла в Нью-Йорку.

У номінації «Роз'яснювальна журналістика» Пулітцерівської премії удостоєні журналісти Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ), які вивчали «панамські досьє». У розслідуванні брали участь російські журналісти Роман Анін, Олеся Шмагун і Дмитро Великовський.

Пулітцерівська премія – одна з найпрестижніших в США і в світі нагород в галузі журналістики. Вона вручається щорічно з 1917 року за публікацію будь-якому американському виданню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: