Білий дім звинуватив Росію у причетності до приховування хімічної атаки в Сирії

Російська влада причетна до приховування наслідків хімічної атаки в сирійській провінції Ідліб, йдеться у розсекреченій доповіді Білого дому.

Як передає ВВС, за даними американської розвідки та інших джерел, урядова армія Сирії скинула бомби із зарином на своїх співвітчизників. Білий дім вважає, що Росія і Сирія намагалися ввести світову спільноту в оману за допомогою кампанії з дезінформації.

«Москва поширює численні заяви, які суперечать одна одній, щоб заплутати світове співтовариство», - йдеться в доповіді.

При цьому в доповіді не міститься відповіді на питання, чи знала Росія про хімічну атаку в провінції Ідліб заздалегідь. Частина доповіді присвячена спростуванню даних Росії про те, що літаки в Ідлібі бомбили склади боєприпасів, які належать «терористам». У документі містяться посилання на відео і зображення із супутників, де видно, що бомби скидаються на дорогу, а не на будівлі.

Як ми писали раніше, напад з ймовірним застосуванням хімічної зброї стався вранці 4 квітня. За даними свідків, отруйний газ над містом Хан Шейхун розпилювали військові літаки, які належать повітряним силам РФ і Сирії. Жертвами удару стали близько 90 людей, серед загиблих були діти.

7 квітня Сполучені Штати Америки завдали ракетного удару по авіабазі в Сирії у відповідь на можливу атаку з використанням хімічної зброї на місто, яке утримують повстанці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: