На Львівщині лише 2% демобілізованих підписали контракт на службу у резерві

143693

На Львівщині нараховується близько 7,5 тисяч осіб зарахованих в оперативний резерв.

На Львівщині нараховується близько 7,5 тисяч осіб зарахованих в оперативний резерв, пише ІА Дивись.info

З цієї кількості лише 2% підписали контракт на проходження військової служби.  Про це під час прес-конференції розповів військовий комісар Львівського обласного військкомату Олександр Тіщенко.

«Служба у резерві це справа добровільна. Людина підписує контракт і повертається додому.  В частину його викликають тільки коли починаються військові дії і оголошується  особливий період. Це стосується людей, які мають  на руках мобілізаційні  приписи. На жаль багато з них на сьогодні після повернення з АТО до нас не прийшли і не стали на облік. Ми просимо прийти і стати на військовий облік,  щоб ми могли розрахувати ресурс і у разі виникнення потреби могли чітко скерувати цих людей у військові частини протягом доби незалежно від їх дислокації.  Це оперативний резерв, командир на нього розраховує і знає що на  час війни в нього є людина на ту чи іншу посаду в штаті, що та людина прийде,  сяде на свій танк чи БМП. За ними закріплена зброя і вони навчання проходять на своїй штатній техніці, зі своєю зброєю», - розповів військовий комісар.

За його словами комісаріат отримав наряд на певну кількість резервістів.

Читайте також: Ветеранів АТО кличуть на службу у резерві

«Ми  маємо забезпечити цей наряд, він розбитий по військкоматах, вони знають хто проходив службу в цій частині і вони відбирають людей згідно наряду» - пояснив Олександр Тіщенко. За його словами резервістам, які підпишуть контракт не заборонено виїжджати за кордон. «Резервіст може виїхати за  кордон але має попередити командира частини, якщо виїжджає за кордон більше ніж на 3 місяці» - додав військовий комісар. За його словами всі ці умови діють у мирний період. «Зараз це добровільно, коли  буде особливий період це буде відбуватися автоматично. Коли буде повна мобілізація, закриваються  всі кордони, припиняється призов на строкову службу, починається загальна мобілізація, але має бути указ президента», - пояснив військовий комісар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: