Невже здоровий глузд заблукав до парламенту? – Пинзеник

е4

Законопроект про Конституційний Суд, що передбачав нечувані досі в Україні розміри зарплат державних чиновників (суддів КС), відхилено.

« І хоча до другого читання заробітки дещо зменшили, вони все ж залишилися такими, які я не можу назвати інакше, ніж непристойними», – написав на своїй сторінці у Фейсбук народний депутат Віктор Пинзеник.

«Судіть самі: суддя отримує оклад у розмірі 150% до окладу судді Верховного Суду. А це 180 тис. грн. (75 прожиткових мінімумів, а додайте ще коефіцієнт 1,5). Надбавка за стаж може сягати 40% - 72 тис. грн., надбавка за вчений ступінь – ще до 20% (36 тис. грн.). Набігає 288 тис. грн. А ще є доплата до відпустки за праведні труди – 288 тис. або 24 тис. грн. на місяць. А це вже більше 300 тис. грн. Наголошу – на місяць.

Із суми заробітку нараховується пенсія у розмірі 80%, а це 230 тис. грн. – стільки, скільки пересічний український пенсіонер отримує за все своє життя.

Не забули і про квартири. Як же без них. Хоча йшлося про службові квартири», – написав Пинзеник.

Він зазначив, що не можна сказати, що дана обставина була єдиною причиною відхилення закону, але вона стала однією з головних.

«Залишається побажати нам усім, щоб заблудлий з якихось причин до парламенту здоровий глузд не знайшов дороги назад», – додав нардеп.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: