Перерозподіл ринку під виглядом реформи, – експерт про скандальну абонплату на газ

Ekspert-Mihaylo-Gonchar
Михайло Гончар / Новинарня

Введення абонплати за газ Національною комісією регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг є розподілом ринку дистрибуції газу, що проводить теперішній уряд під виглядом європейської реформи. Так вважає президент Центру глобалісти ХХІ Михайло Гончар.

Про це експерт написав на своїй сторінці у Facebook.

«Під виглядом реформи європейського взірця йде банальний перерозподіл ринку дистрибуції газу з одночасним розширенням (кратно) фінансової бази для бізнесу нового власника(-ів). Фірташеконтрольовані облгази роздерибанять, точніше, "віденський в'язень" збуде їхні контрольні пакети за мінімальною ціною посіпакам нинішнього клептократичного режиму. Він отримає щось по мінімуму, а новий власник (и) - традиційний бізнес з новими, більш масштабними обігами. НКРЕКП свою місію виконало - дало "методологію"», – пояснив Михайло Гончар.

Він вважає, що цей процес пропустить Антимонопольний комітет. На думку Михайла Гончара, монополізація ринку буде прихована різноманіттям компаній: «Тим більше. що вона так само буде прихована під низкою розмаїтих офшорів (хай живе конкуренція!), за якими стоятиме один кінцевий бенефіціар з Блоку Пройдох і Пройдисвітів».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: