Через латки на дорогах і розкрадання звільнили керівника Запорізького облавтодору

untitled-1_19

Вчора, 12 квітня 2017 року, керівник ПАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» Артем Гриненко неочікувано завітав у Запорізьку область, щоб перевірити хід та якість виконання ремонту доріг.

Було звільнено керівника тамтешнього облавтодору за неякісний ремонт, неефективну управлінську роботу та найбільшу заборгованість із заробітної платі перед дорожниками.

Інспектуючи дороги, Артем Гриненко виявив ознаки неякісного ремонту: латки на деяких цьогоріч відремонтованих вибоїнах вже повилітали та викришилися. Спеціалісти-дорожники зауважують, що видно явні ознаки порушення технології виконання ямкового ремонту. Зокрема кількість бітуму та розмір щебеню не відповідає ДБН (державні будівельні норми), також є сумнівною якість матеріалів. Керівник Компанії взяв шматок асфальтобетону для аналізу у лабараторії.

«У мене закрадаються сумніви щодо якості матеріалів, які використовують облавтодори при ремонті доріг. Чи використовують вони достатню кількість бітуму в асфальтобетоні, чи додають удвічі менше найдорожчого матеріалу, аніж того вимагають технології? Темпи ремонту для нас є дуже важливими, проте якість передусім. Халтури наші дороги вже не витримають!» - зазначив очільник ПАТ ДАК.

За інформацією Артема Гриненко, саме виявлені порушення стали останньою краплею. Та не менш вагомими причинами для звільнення є найбільша заборгованість із заробітної плати та фінансова діяльність підприємства.

«Запорізький облавтодор рекордсмен із заборгованості із заробітної плати дорожникам. З початку 2017 року її ще не виплачували. Нині загальна сума непогашених виплат сягає близько 7 млн грн. Я вважаю, що це неприпустимо. В нас і так велика нестача кваліфікованих кадрів через малу зарплату, якщо і її не виплачувати, то скоро в нас взагалі не буде кому працювати на дорогах», – зазначив Артем Гриненко.

Також багато питань є до ефективності управління підприємством: фінансовим результатом господарської діяльності Запорізького облавтодору у 2016 році став чистий збиток у сумі понад 10 млн грн.

«Так не може бути, що при збільшені об’ємів робіт у 2016 році майже на 40%, прибутковість зменшилася на 30%. Кожен з нас розуміє, що чим більше ти працюєш, тим вона заробляєш. А тут все навпаки», – повідомив керівник компанії.

Ще одним показником неефективності управління є дуже великі податкові борги. Лише на кінець 2016 року сума непогашеної заборгованості сягнула майже 26 млн грн.

Нагадаємо, 22 березня 2017 року, через чисельні фінансові порушення, неефективне управління та ремонт доріг землею було звільнено директора Полтавського облавтодору.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: