Діти, які грають на планшетах, менше сплять – дослідження

_95643149_f6a16291-a704-40ea-b5af-7745a97bc56e

Маленькі діти, які грають на смартфонах і планшетах, здається, сплять трохи менше, ніж ті, хто цього не роблять, кажуть дослідники.

 

Кожна година використання тачскріну може означати на 15 хвилин менше сну, сказано в дослідженні, опублікованому в журналі Scientific Reports, передає BBC Україна.

Водночас у дітей, які грають із гаджетами, здається, швидше розвивається дрібна моторика. Експерти називають це дослідження вчасним, але додають, що не слід надмірно хвилюватися через нього.

Останнім часом використання тачскрінів удома значно зросло, але про те, як вони впливають на розвиток дитини, відомо мало. Науковці Лондонського університету Біркбек поспілкувалися із 715 людьми, які мають дітей віком до 3 років.

Батьків запитали, як часто їхня дитина грає на смартфоні чи планшеті, і як вона спить. Результати показали, що 75% дітей щодня використовують тачскріни. У віковій категорії 6-11 місяців ними користувалася половина дітей, а у віці 2-3 років - 92%. Діти, які гралися з гаджетами, менше спали вночі і більше - вдень, свідчать результати. Загалом на кожну годину, проведену з тачскріном, припадає на 15 хвилин менше сну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: