Порошенко посилив відповідальність військових за пияцтво

nova-forma-ZSU-parad-6
Фото ілюстративне

Президент підписав закон №5112, яким посилюється відповідальність військовослужбовців за невиконання наказів, вживання алкоголю і наркотиків.

Президент Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності військовослужбовців та деяких інших осіб».

Про це повідомили у прес-службі глави держави.

Метою закону є підвищення рівня військової дисципліни військовослужбовців, а також військовозобов’язаних та резервістів під час проходження зборів, удосконалення порядку притягнення зазначених осіб до відповідальності за вчинення військових адміністративних правопорушень. Закон передбачає посилення відповідальності військовослужбовців, а також військовозобов’язаних та резервістів під час проходження зборів за порушення правил водіння або експлуатації машин, вчинені у стані алкогольного сп’яніння, вчинення ними військових адміністративних правопорушень, у разі невиконання (неналежного виконання) ними своїх службових обов’язків, порушення військової дисципліни або громадського порядку.

Як повідомлялось раніше, Верховна Рада 16 березня ухвалила закон (№5112), яким посилила відповідальність військовослужбовців за невиконання наказів, вживання алкоголю і наркотиків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: