У Жовкві розпочав діяти бюджет громадських ініціатив

У Жовкві розпочав діяти бюджет громадських ініціатив. Це – частина бюджету міста, з якої здійснюються видатки, які визначають члени громади міста. Іншими словами, люди самостійно зможуть визначати проекти, які у Жовкві будуть реалізовуватись за кошти міського бюджету

 У Жовкві розпочав діяти бюджет громадських ініціатив.  Це – частина бюджету міста, з якої здійснюються видатки, які визначають члени громади міста. Іншими словами, люди самостійно зможуть визначати проекти, які у Жовкві будуть реалізовуватись за кошти міського бюджету.

«Через громадський бюджет ми даємо людям можливість і стимулюємо їх стати більш активними у вирішенні проблем, формувати найважливіші з них та навчитися їх розв’язувати», - розповів міський голова Жовкви Петро Вихопень.

Громадський бюджет у Жовкві впроваджує Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень у рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи впровадження».

На реалізацію проектів виділять 2% бюджету Жовківської міської ради - це 200 тис. грн. Втім, на втілення однієї проектної заявки місто виділить не більше 50 тис. грн.

Протягом квітня жовківчани можуть подавати свої заявки. Для представників громадськості відбувся спеціальний тренінг, на яких активних мешканців міста вчили як писати і подавати проектні пропозиції.

До 20 травня відбуватиметься попередня перевірка та аналіз проектів, до 26 травня – їх перелік розмістять на сайті Жовківської міської ради. З 29 травня до 16 червня триватиме голосування за проекти, після чого до кінця червня визначатимуть переможців. А вже до 15 липня пропозиції переможців буде включено до бюджету міста на 2017 рік і до кінця роки їх будуть реалізовувати.

З 30 липня подання заявок на участь у громадському бюджеті відбуватиметься на регулярній основі – протягом 30 днів з метою передбачення в міському бюджеті на наступний рік відповідних проектів для фінансування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: