Українських військовозобов'язаних від 17 до 60 років вноситимуть у єдиний реєстр

18234721_303

Президент України Петро Порошенко у п'ятницю, 14 квітня, підписав закон про створення єдиного державного реєстру військовозобов'язаних.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради України.

Цей реєстр буде єдиною автоматизованою інформаційно-телекомунікаційною системою, в якій зберігатиметься інформація про всіх призовників. Він міститиме особисті та службові дані військовозобов'язаних українців віком від 17 до 60 років, зокрема, відомості про дату виїзду та дату повернення на територію України.

До реєстру планують внести інформацію, яка є в розпорядженні Центральної виборчої комісії, Державної прикордонної служби, міністерства освіти, міграційної та фіскальної служб. Також туди внесуть дані з облікових карток військовозобов'язаних і особистих справ із військкоматів. Власником всієї інформації буде міністерство оборони України, а розпорядником - генеральний штаб Збройних сил.

Реєстр потрібен для військового обліку, мобілізації, призову на строкову військову службу, прийняття на військову службу за контрактом, інформаційного забезпечення осіб, звільнених з військової служби, які мають право на пенсію, та членів сімей загиблих військовослужбовців, зазначили в міноборони.

Закон про створення реєстру військовослужбовців Верховна Рада ухвалила у другому читанні 16 березня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: