Родичі спікера Держдуми РФ зараховані до лику святих

237920666

Родичів спікера Держдуми Росії В'ячеслава Володіна – прадіда Філіпа Лєтова і далекого родича Якова Логінова зараховано до лику святих рішеннями Священного синоду Російської православної церкви і Саратовської єпархії РПЦ.

Про це стало відомо у ході журналістського розслідування видання «Медуза», оприлюдненому в понеділок, пише Україна молода.

Як з'ясувало видання, ще в 2011 році священик Яків Логінов став місцевошанованим святим Саратовської єпархії, а диякон Філіп Лєтов рішенням Священного синоду Російської православної церкви був зарахований до лику святих новомучеників і сповідників.

За словами джерела в оточенні пана Володіна, Лєтов - прадід політика по материнській лінії, а Логінов - далекий родич.

Сайт Саратовської єпархії повідомляв, що 13 серпня 2005 року, коли до храму в Білогорному приїхав з України єпископ Лонгін, Володін перебував у церкві і молився за своїх родичів – «священика Якова Івановича Логінова і диякона Філіпа Трохимовича Лєтова, останніх священнослужителів Самодурівського храму, загиблих у ГУЛАГу».

Логінов і Лєтов вперше були заарештовані і відправлені в табори в 1930 році, але незабаром їх звільнили, і вони змогли повернутися на батьківщину. У 1937 році Лєтов був повторно заарештований за таємне проведення обряду хрещення, а в грудні того ж року затримали Логінова.

У матеріалі «Медузи» йдеться також про успішний бізнес компанії «Боброво», єдиним власником і інвестором якої є 80-річна Лідія Петрівна Барабанова - матір Володіна, яка все життя пропрацювала вчителькою початкових класів у сільській школі.

Зазначимо, що В’ячеслава Володіна було обрано спікером російської Держдуми в жовтні 2016 року. До цього він працював на керівних посадах в адміністрації Путіна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: