Сьогодні річниця подвигу Героя України, горлівського депутата Рибака

original

Сьогодні річниця загибелі Героя України, патріота Донбасу, депутата Горлівської міськради Володимира Рибака.

Про це пише в Facebook народний депутат VII і VIII скликань парламенту Єгор Фірсов, передає Цензор.НЕТ.

«... пам'ятаю 21 лютого 2014 року ми з Олексієм Митасовим зміцнювали зруйновану барикаду прямо біля пам'ятника Лобановському.

Коли ми тягли до барикади якусь величезну і важку штуку, до нас на допомогу прийшов Володимир Рибак з Олександром Ярошенком. Ми зустрілися прямо в центрі Європейської площі. Я знав що Володя на Майдані, але все ж не очікував його побачити, був дуже радий. Ми переговорили і розійшлися працювати далі.

Здається, відтоді я його не бачив. Знову згадав про Володю, тільки коли дізнався, що його викрали сепаратисти. Він захищав прапор України, який хотіли зняти з будівлі Горлівської міської ради. За цей вчинок він заплатив життям.

Володимир Рибак виявляв хоробрість, відвагу і героїзм саме тоді, коли був найбільше потрібен своїй великій і малій Батьківщини.

Слава героям! Володимиру Рибаку, Миколі Березовому, Юрію Матущаку і всім патріотам, хто віддав своє життя за Україну.

Герої не вмирають!»

Нагадаємо, депутата Горлівської міської ради Володимира Рибака вбили в рідному місті навесні 2014 року.

Заяву про викрадення депутата було зареєстровано 17 квітня 2014 року слідчим відділом міського управління МВС України Горлівки і внесено до Єдиного реєстру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини».

За словами свідка, який подав заяву, 17 квітня цього року невідомі викрали депутата Горлівської міської ради близько 18:00 на проспекті Перемоги в Горлівці. Очевидець повідомив, що депутата силоміць посадили в автомобіль і відвезли в невідомому напрямку четверо чоловіків у камуфляжній формі і в масках-балаклавах чорного кольору. З моменту викрадення мобільний телефон депутата був неактивний.

За даними міліції, встановлено, що 17 квітня Рибак брав активну участь у мітингу «За єдину Україну» перед будівлею Горлівської міської ради. Після закінчення мітингу депутат попрямував до будівлі міської ради для зустрічі з мером міста. Увійти в будівлю йому завадили прихильники так званої Донецької республіки, з якими «у нього виникла словесна перепалка».

В ході розшукових заходів в мережі Інтернет виявили відеозапис подій, які мали місце 17 квітня 2014 року перед будинком Горлівської міської ради до моменту його викрадення. 19 квітня 2014 року його тіло зі слідами тортур було знайдено в Слов'янському районі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: