День пам'яток історії та культури: пройдіть тест на знання українських пам'яток

fullsize

18 квітні у світі відзначають Міжнародний день пам’яток та визначних місць. У зв’язку з цим ІА Дивись.info підготувала тест на знання українських пам’яток.

Міжнародний день пам'яток і визначних місць заснувала Організація Об’єднаних Націй у 1983 році. Його відзначають щороку 18 квітня. Цей день спрямований на підвищення обізнаності громадськості з різноманіттям культурної спадщини, її вразливістю та необхідністю ефективних зусиль заради збереження її для подальших поколінь.

В Україні цей день має назву «День пам'яток історії та культури».

У реєстрі нерухомих пам’яток України нараховується майже 900 об’єктів. Всі вони — національного значення. Ще понад шість з половиною тисяч мають статус пам’ятки місцевого значення.

Зокрема у Львівській області, згідно з реєстром, нараховується 51 пам’ятка місцевого значення та 39 — національного.

Список об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО в Україні станом на 2015 рік налічує сім, що приблизно становить 0,68% від загальної кількості об'єктів Світової спадщини у світі (1034 станом на 2015 рік). Це, зокрема, собор святої Софії та прилеглі чернечі будівлі, Києво-Печерська лавра; Дуга Струве, Херсонес Таврійський, Дерев'яні церкви карпатського регіону Польщі і України, Резиденція митрополитів Буковини і Далмації, Букові праліси Карпат та давні букові ліси й ансамбль історичного центру Львова.

Пропонуємо читачам пройти тест і вгадати, які саме об'єкти є на фото:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: