Групі вчених вперше вдалося зловити живого гігантського корабельного хробака

Групі вчених на Філіппінах вперше вдалося зловити живим гігантського корабельного хробака, довжина якого досягла одного метра.

Про це передає ВВС.

Це перший випадок, хоча численні спроби були й раніше.
Операція з полювання за ним проводилася командою вчених з декількох країн.
Тварина, яка називається гігантським корабельним хробаком, насправді є молюском. У класичній класифікації - Kuphus polythamia.

робаком істоту називають через форми і характерну зволоженість поверхні шкіри. Визначення «корабельний» в його назві з`явилося через те, що родичі Kuphus polythamia харчуються крім іншого залишками затонулих дерев`яних кораблів.
Тварина цікавила вчених у зв‘язку зі її незвичайним способом життя - Kuphus polythamia життя проводить, зарившись у морське дно.
Занурившись у пісок так, щоб на поверхні залишалися лише два відростки для дихання, молюск створює навколо себе панцир з твердого матеріалу, який стає дедалі товстішим у міру того, як молюск росте.

Харчується Kuphus polythamia організмами, які водяться в піску морського дна. При цьому для перетравлення молюск майже не використовує власну травну систему, яка у нього майже повністю атрофована. Більшу частину травного процесу здійснюють бактерії, які живуть у тілі молюска.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: