Завершився перший соціальний експеримент Zero Waste Lviv

Інститут міста та Zero Waste Lviv у рамках стратегії поводження з ТПВ на 2017- 2022 роки провели соціальний експеримент, закликаючи гостей та мешканців міста Львова спробувати прожити тиждень створюючи мінімум сміття.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Експеримент тривав з 3 по 10 квітня, детальніше про його проведення та організацію розповіла Юля Юрченко, активіст концепції Zero Waste.

  • Як виникла ідея долучитися до ініціативи Zero Waste та провести соціальний експеримент для львів`ян?
  • Є розроблена міська стратегія поводження з твердими побутовими відходами і власне підхід Zero Waste використовується у цій програмі. Ідея провести соціальний експеримент для львів’ян виникла у нашого колеги, який брав участь у схожому дослідженні декілька років тому і відповідно він запропонував провести такий експеримент у нашому місті.
  • Скільки мешканців Львова взяло участь у експерименті? Чи були певні обмеження?
  • Для участі у експерименті зареєструвалося близько трьохсот учасників, активних було досить багато, орієнтовно 50 осіб. Ми не обмежували кількість учасників, усі могли брати участь та ділитися своїм досвідом. Реєстрація була лише для того, щоб орієнтуватися у кількості осіб. Для тих, хто хотів поділитись своїми враженнями, думками, розповісти як йому вдається використовувати концепцію Zero Waste у побуті, писали новину в Facebook з відповідним хештегом, яку могли прочитати всі зацікавлені особи. Тобто якщо це була незареєстрована людина, то ми їй не забороняли брати участь, а були тільки раді новим активним учасникам.
  • Як відбувався сам експеримент? Чи він був поділений на певні етапи?
  • Це був тижневий  соціальний експеримент. Щодня мешканці отримували певні завдання пов’язані зі сміттям, яке вони продукують. Можна було оцінити одноразові речі у побуті, були різні завдання пов’язані зі сортуванням, переробкою, перевикористанням речей. Також у нас були зустрічі, перегляд фільму, майстер-клас з компостування органіки у домашніх умовах, майстер-клас з апсайклінгу, коли зі старих, непотрібних речей ми плели килимки. Тобто було дві фази експерименту: онлайн-заходи, коли люди отримували завдання у Facebook, та безпосередньо зустрічі.
  • Чи вдалось провести експеримент на такому рівні, як планувалось?
  • Так, звісно, вийшов дуже гарний звіт зацікавлених людей. Ми побачили, що такі люди є в місті, можливо, активних не так багато, як б хотілось, але не байдужі до екологічної ситуації у місті є. Ми вважаємо, що експеримент показав хороший результат.
  • Якими будуть наступні кроки, щоб знайомити львів’ян з новою стратегією поводження з ТПВ?
  • У травні в нас буде місячний експеримент, тобто ми розширюємо ініціативу Zero Waste на довший термін. Пробуємо залучити до участі якомога більшу кількість учасників. Також паралельно ми проводитимемо різні заходи та події у рамках концепції Zero Waste.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: