Наступного тижня провідні американські медики оперуватимуть дітей із львівських сиротинців

p-354
Фото ілюстративне. Джерело: Інформаційний портал України

24 квітня до Львові прилетять хірурги зі Штатів, які безкоштовно оперуватимуть дітей із сиротинців.

Фундація «Дітям.Медасист» з 1990 років надавала допомогу сиротам у Криму, працюючи в тісній співпраці з Республіканською дитячою лікарнею та у Сімферополі, розповідає американський хірург Чарльз Мур. Через анексією півострову Росією, робота зупинилася. Утім зараз, завдяки спільним зусиллям британського нейрохірурга Генрі Марша і українських медиків, проект вдалося відновити у Львові.

Тут американські хірурги працюватимуть за трьома напрямками: ортопедія, урологія та пластична хірургія. Допомогу надаватимуть дітям-сиротам, які мають тяжкі післятравматичні ушкодження або вроджені вади.

Операції планують проводити на базі лікарні «Охматдит». Якщо ж її палат буде замало, дітям виділять кілька в інших медзакладах.

Читайте також: На Львівщині стартувала програма «Доступні ліки». Як отримати препарат зі знижкою

«У дитячих будинках є велика частина травмованих діток, які через ушкодження мають дуже мало шансів на усиновлення. Зокрема, діти ромів, які були покалічені з якихось причин, — каже хірург дитячої лікарні «Охматдит» Андрій Дворакевич. — Точну кількість дітей я наразі назвати не можу, але ми готуємося до непростих випадків. Знаю, що є двоє дітей на операцію пластики сечового міхура і тазового дна. Це операції, які тривають 7-8 годин. Тут у команді мають працювати уролог і ортопед. Ці діти вже десь рік чекають на операцію, але вивезти їх закордон немає можливості через брак коштів та сам процес транспортування».

Серед медиків-добровольців — Кевін Ніл (дитячий хірург-ортопед), Майкл Ерхард (дитячий уролог), Адам Моль (пластичний хірург), Деймон Віктор (протезист) та Чарльз Мур (хірург).

«Це буде командна робота американських і львівських лікарів, — наголошує Андрій Дворакевич. — Буде професійний перекладач, персонал сиротинців. Так ми зможемо отримати згоду на проведення операцій. Крім того, з дітьми говоритиме психолог. Закордонні лікарі, перш ніж роботи певні процедури, розлого пояснюють пацієнтові позитивні і негативні моменти, щоби він мав 100% інформації. Це буде чудовий досвід роботи для нас також. Так, подібні етапи відбирають час, сили, але так треба працювати».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: