Провокації у Гряді: загальною організацією займалася Росія

58dbe4cf5d753_1490805967

Всі організатори антипольських провокацій у Львівській області, що відбувались 29 березня, затримані, керівники та замовники встановлені.

А російські спецслужби ще довго будуть загадувати цю операцію як провальну. Про це розповів начальник Управління Служби безпеки України у Львівській області Віктор Андрейчук в ефірі ZIK, пише Форпост.

Зокрема очільник СБУ на Львівщині повідомив, що спецслужба «вела» учасників акції протягом кількох днів: «Ви пам’ятаєте,  місяць тому ми проводили одну операцію, коли на під’їзді до міста Мостиська Львівської області був затриманий автобус з точно такою ж публікою. Це була перша спроба такої провокації. Але хочу зауважити, що сьогодні правоохоронна система на Львівщині здатна діяти на крок-два випереджаючи цих осіб, які хочуть щось вчинити.

Ми не чіпали цей автобус до певної пори. Не буду зараз вже приховувати – ми знали про те, що таке планується. Однак ми не знали організаторів. Тому ми дозволили їм доїхати до певної точки, в якій ми їх і зупинили. Друга операція була під нашим контролем від початку і до кінця. Була проведена масштабна робота співробітниками Управління. Ми дали можливість  проявити себе організаторам, щоб зрозуміти, звідки ідуть накази».

Віктор Андрейчук розповів, що в результаті спецоперації СБУ працівники встановили усіх причетних до організації провокацій.

«Ми говоримо про мешканців Хмельницької області, Києва, та кількох львів’ян. Ми провели певні дії спільно з працівниками Національної поліції, і ми зупинили їх. Однак найголовніше – ми сьогодні вийшли на всіх організаторів. Порушені кримінальні справи, людям оголошені підозри по цьому епізоду. Це по статті № 110 «Посягання на територіальну цілість». Сьогодні чотирьох осіб затримано. Однак це ще не кінець. Ми вийшли на всіх організаторів цього процесу. Загальною же організацією цих процесів займалась Росія.

Я не буду розповідати про окремі деталі цієї операції тому, що деякі процеси ще тривають. Ця справа ще не завершена. Учасники цих подій затримані на 60 діб. Ми зараз встановлюємо низку обставин. Нещодавно ми проводили обшуки в Києві в співорганізаторів цієї акції. Думаю, цю операцію та її наслідки російські спецслужби ще довго будуть загадувати як провальну».

Також очільник Служби безпеки у Львівській області зазначив, що безпосередніх учасників фальшивої акції протесту на польському кордоні не арештовували: «Звичайно щодо них кримінальних проваджень не порушували. Шкода, що там були діти – учні шкіл, училищ. Звичайно, ми такий список маємо, ми передали його викладачам, директорам навчальних закладів. Це ж люди, які приїхали за гроші. Вони навіть не знали, чому їх туди привезли. Коли вони зрозуміли, про що йде мова, вони навіть не хотіли виходити з автобусів. Поліція з ними поспілкувались і їх відпустили».

Нагадаємо, 29 березня в адміністративне приміщення Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку влучив постріл з ручного протитанкового гранатомета. А в 10.15 того ж дня група у складі приблизно ста осіб намагалася перекрити рух автотранспорту на трасі «Львів – Рава-Руська».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: