Браконьєри знову розстріляли родину лосів

На Чернігівщині учора браконьєри знову розстріляли родину лосів.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Про факт незаконного полювання на лосів в Ічнянському районі поінформували місцеві жителі.
Туші тварин було виявлено неподалік від місця злочину. За інформацією громадських активістів, браконьєри вигнали тварин із заповідної зони та вбили їх.

Для встановлення обставин незаконного полювання на лосів на території Рожнівської сільської ради Ічнянського району внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 248 Кримінального кодексу України (незаконне полювання).
Оперативні та слідчі підрозділи поліції провели ряд першочергових невідкладних слідчих дій, зокрема огляд місця події, допити свідків, вилучено предмети, які, ймовірно, є засобами вчинення злочину та мають доказове значення. Здійснюються інші процесуальні дії щодо притягнення до кримінальної відповідальності усіх осіб, причетних до вчинення злочину.

Нагадаємо, що у січні цього року у Ніжинському районі Чернігівщини браконьєри розстріляли родину лосів, але поки їх не притягнуто до відповідальності. Було відкрито провадження, однак пізніше його закрили й поновили після резонансу у ЗМІ.
Після цього випадку в Україні заборонили полювання на лосів на 25 років. Популяція цього виду тварин в країні налічує від 2 до 6 тис. особин і є значно меншою, порівняно із сусідніми Білоруссю та Польщею.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: