Нацрада заборонила ретрансляцію ще одного російського телеканалу

nacrada_7

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вилучила телеканал «Multimania TV» з переліку програм, дозволених для ретрансляції в Україні.

Про це повідомляється на сайті Нацради.

Зокрема, згідно з повідомленням, телеканал «Multimania TV» вилучено з переліку іноземних програм, які відповідають вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та українського законодавства для ретрансляції провайдерами програмної послуги в Україні.

Зазначається, що телеканал «Multimania TV» вказував, що він є латвійським, однак на його сайті відсутні будь-які відомості про це, натомість розміщуються тільки російські дозвільні документи, зокрема свідоцтво про реєстрацію та ліцензія Роскомнадзора.

«Також зафіксовано трансляцію російськомовної неідентифікованої комерційної інформації (реклама або спонсорська інформація). Відповідно до українського рекламного законодавства, трансляція/ретрансляція іноземних телепрограм, які містять рекламу і походять з країн, які не ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення та не є країнами Європейського Союзу, заборонено», - підкреслили в Нацраді.

В повідомленні сказано, що український регулятор звернувся до Національної ради з питань електронних медіа Латвії за роз`ясненням стосовно ситуації з європейською юрисдикцією телеканалу «Multimania TV», на що отримав відповідь, що 1 грудня 2016 року ліцензію ТОВ «VOXELL BALTIC» (Латвія) на мовлення для програми ««Multimania» було анульовано.

«З огляду на такі обставини, Національна рада ухвалила вилучити телеканал «Multimania TV» з переліку програм, дозволених для ретрансляції», - сказано в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: